Op bijbaantje.nl kun je direct zoeken in 2.827 bijbaantjes en scholierenwerk. Ben jij scholier? Vind snel je ideale bijbaantje of scholierenbaan en solliciteer direct online!

Home Voor werkgevers

Nieuwsberichten

persberichten

Nu al veel klachten over examens

dinsdag 13 mei 2014, 13:25 - Sanne Hofman

Gisteren begonnen de eerste examens van het middelbaar onderwijs. Havo leerlingen maakten onder andere het Management en Organisatie examen en vwo leerlingen begonnen met het examen Nederlands. Elk jaar komen er bij LAKS verschillende klachten binnen van scholieren over de examens. Dit jaar stroomden er ook direct erg veel klachten binnen bij de landelijke scholierenorganisatie.

Dit jaar maken weer erg veel scholieren het eindexamen. Er staan spannende weken voor 105.000 vmbo scholieren, 56.000 havo scholieren en 37.000 vwo scholieren voor de deur. Gisteren gingen de landelijke eindexamens van start, midden juni krijgen de scholieren de uitslag. De tijd ertussen is voor de meesten een tijd vol stress en onzekerheid.


Ruim 9000 klachten
De eerste dag ging goed van start voor de meeste scholieren. De klachtenlijn van de landelijke scholierenorganisatie LAKS stond rood gloeiend na de examens. Om 8 uur ’s avonds werd bekend gemaakt dat er al bijna 9000 klachten waren binnengekomen. En de teller stond nog niet stil…

Er werd onder andere over het examen Nederlands van het vwo geklaagd. Scholieren vonden het een lastig examen. “De tekst was moeilijk en de vragen soms lastig te beantwoorden.” aldus een woordvoerder van LAKS.

De klachten over het havo examens Management en Organisatie waren gering. Wel werd er veel over het havo examen Kunst geklaagd. “Er waren twee vragen die weinig met kunst te maken hadden. Die sloten niet aan bij de tekst. Een was economisch gericht, de ander historisch.” vertelt LAKS aan de media.


Bron: RTL nieuws

Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle

Bijbaantje.nl is onderdeel van Melon Media netwerk

Zoekbijbaan.nl | Stagemotor.nl | Zoekvakantiewerk.nl | Zoekoppas.nl | Kamersonline.nl | Stagetips.nl

© 2020 • KvK nr: 24309347