Op bijbaantje.nl kun je direct zoeken in 2.838 bijbaantjes en scholierenwerk. Ben jij scholier? Vind snel je ideale bijbaantje of scholierenbaan en solliciteer direct online!

Home Voor werkgevers

Nieuwsberichten

persberichten

Schrijf je snel in voor een studie!

donderdag 17 april 2014, 13:27 - Sanne Hofman

Scholieren hebben nog maar twee weken de tijd om zich in te schrijven bij een hogeschool of universiteit. De tijd dringt dus, maar dit hebben niet veel studenten door. Nog nooit hebben zo weinig studenten zich twee weken voor de aanmeldingsdeadline ingeschreven voor een studie als dit jaar. Universiteiten roepen de studenten op om zich snel in te schrijven!

Sinds dit jaar is de uiterlijke inschrijfdatum van hogescholen en universiteiten vervroegd naar 1 mei. Studenten hebben nog twee weken de tijd om zich in te schrijven voor een studie. Na de deadline kunnen studenten die zich hebben ingeschreven namelijk deelnemen aan een nieuw initiatief: de studiekeuzecheck. Er worden dan gesprekken gevoerd met de aankomende studenten om te kijken of de gekozen studie wel echt bij hen past.

Universiteiten en hogescholen doen een dringend beroep op studenten. Ze moeten zich nu echt gaan inschrijven want wie te laat is kan na 1 mei worden geweigerd!

“De komende twee weken moeten heel veel studenten zich alsnog aanmelden, anders is er een serieus probleem. Het is echt een heel groot probleem dat eenderde van de middelbare scholieren zich nog niet heeft aangemeld voor z'n vervolgopleiding. Instellingen mogen je zonder pardon weigeren als je je na 1 mei inschrijft.” vertellen onder andere de Vereniging van Universiteiten en scholierenorganisatie LAKS.

Tot nu toe hebben 46.800 scholieren zich ingeschreven voor een studie op een hogeschool of universiteit. Vorig jaar hadden 63.000 scholieren zich al ingeschreven twee weken voor de aanmeldingsdeadline. Naar schatting zullen 20.000 studenten de deadline missen. Zij hebben de kans geweigerd te worden op scholen.


Bron: Parool

Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle

Bijbaantje.nl is onderdeel van Melon Media netwerk

Zoekbijbaan.nl | Stagemotor.nl | Zoekvakantiewerk.nl | Zoekoppas.nl | Kamersonline.nl | Stagetips.nl

© 2020 • KvK nr: 24309347