Op bijbaantje.nl kun je direct zoeken in 2.831 bijbaantjes en scholierenwerk. Ben jij scholier? Vind snel je ideale bijbaantje of scholierenbaan en solliciteer direct online!

Home Voor werkgevers

Vraag en antwoord voor kandidaten (FAQ)

1. Over Bijbaantje.nl       

2. Vacatures

3. Het sollicitatieproces

 4. Je profielpagina

5. Privacy    

6. Overig

7. Stel ons je vraag

 

1. Over Bijbaantje.nl

Is inschrijven bij Bijbaantje.nl gratis?

Ja, inschrijven bij Bijbaantje.nl is helemaal gratis. Vacatures ontvangen in je mailbox en de mogelijkheid tot solliciteren zijn ook gratis. 
 

Wie kunnen zich aanmelden?


Iedere scholier die op zoek is naar een leuk bijbaantje kan zich aanmelden bij Bijbaantje.nl. Studenten die nog een leuke bijbaan nodig hebben kunnen terecht bij Zoekbijbaan.nl
 

Hoe neem ik contact op met Bijbaantje.nl?

Wij zijn te bereiken via de e-mail, of stuur ons een bericht via het reactieformulier.

2. Vacatures

Ik heb vragen over een vacature, maar ik kan geen contactgegevens vinden?

Dat klopt, een vacature bevat inderdaad meestal geen contactgegevens. Dit komt omdat je sollicitatie via ons systeem loopt. Als je vragen hebt over een vacature kan je die het beste in je sollicitatiebrief vermelden. Met inhoudelijke vragen over een vacature kan Bijbaantje.nl je helaas niet helpen.

 

Heeft het zin om te reageren op vacatures die een tijdje geleden zijn geplaatst?

Wij doen ons best om de vacatures zo actueel mogelijk te houden. Een vacature die lange tijd geleden geplaatst is betekent meestal dat het een doorlopende vacature is. Dat houdt dus in dat een bedrijf meerdere mensen zoekt voor één functie. Het heeft dus wel zin om te reageren op die vacature. Als je toch twijfelt aan een vacature kun je altijd contact met ons opnemen.

3. Het sollicitatieproces

Hoe kan ik solliciteren?

Zie je op Bijbaantje.nl een interessante vacature? Als je op ‘Solliciteer direct’ klikt, word je meteen doorverwezen naar diezelfde vacature op de pagina van Zoekbijbaan.nl. Als je al een profiel op Zoekbijbaan.nl hebt is het alleen nog maar een kwestie van even inloggen. Zodra je ingelogd bent kun je meteen beginnen. Schrijf een goede motivatie en vergeet niet naar je CV te verwijzen.

 

Hoe maak ik de meeste kans op een sollicitatiegesprek?

Wil je weten hoe je een verpletterende eerste indruk achterlaat bij jouw toekomstige werkgever? Kijk bij onze Tips & adviezen.

 

Ik heb gesolliciteerd maar nog steeds geen reactie gehad. Wat nu?

Je hebt al meer dan een week geleden gesolliciteerd maar je hebt nog steeds niets van het bedrijf gehoord. Dat hoeft niet te betekenen dat je bent afgewezen. Misschien heeft het bedrijf nog helemaal geen tijd gehad om je sollicitatie te verwerken. Stuur dan even een e-mail ter herinnering via de knop ‘Jouw sollicitaties’.

4. Je profielpagina

Hoe pas ik mijn profiel aan?

Bijbaantje.nl is natuurlijk onderdeel van Zoekbijbaan.nl. Het profiel dat je op Zoekbijbaan.nl aanmaakt is hetzelfde profiel dat bij Bijbaantje.nl te zien zal zijn. Dus mocht je jouw profiel willen aanpassen, log dan in via Zoekbijbaan.nl en klik in het linkermenu op de knop 'CV bewerken'.

Wat kan ik kwijt op mijn profiel?

Op je profiel kan je onder andere je Word CV plaatsen, en je persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld werkervaring en kwaliteiten die je bezit. Je kunt ook een foto van jezelf op je profiel plaatsen om bedrijven een nog betere indruk van jezelf te geven.

Ik kan mijn foto niet toevoegen. Wat nu?

Misschien voldoet je foto niet aan de voorwaarden. Controleer of je foto aan de volgende eisen voldoet:

  • De foto is niet groter dan 3MB (3072kb).
  • De foto is niet hoger dan 1024 pixels en niet breder dan 1280 pixels.
  • De foto is een .jpg-, .jpeg-, .png- of gifbestand.

Voldoet je foto aan al deze voorwaarden, maar krijg je nog steeds een foutmelding?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe krijg ik een nieuwe?

Via de knop 'wachtwoord vergeten' op Zoekbijbaan.nl kan je een nieuw wachtwoord aanvragen. Vul je e-mailadres in en je krijgt van ons direct een mailtje waarmee je het wachtwoord van je profiel kunt veranderen.

 

Hoe laat ik op mijn profiel zien dat ik niet meer beschikbaar ben?

Je bent niet meer beschikbaar. Misschien heb je al een bijbaantje gevonden? Dat is dan erg mooi! Log in op Zoekbijbaan.nl en ga naar je profielpagina. Vink daar het hokje 'Nee, ik ben niet meer beschikbaar' aan. Je zult geen nieuwe vacatures meer in je mailbox ontvangen en bedrijven zullen ook zien dat jij niet beschikbaar bent.
 

Hoe verwijder ik mijn profiel?

Wij vinden het erg jammer wanneer jij je wilt uitschrijven voor Bijbaantje.nl. Graag horen we hier de reden van. Als je vragen of opmerkingen hebt kun je altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je verder helpen, en aan de hand van jouw feedback ook onze eigen dienstverlening verbeteren.

Wil je echt je Bijbaantje.nl profiel verwijderen? Log dan in via Zoekbijbaan.nl en klik op de knop 'CV Bekijken'. Klik dan op de knop 'Uitschrijven', je profiel is nu verwijderd. Onthoud wel dat je Bijbaantje.nl profiel hetzelfde is als je Zoekbijbaan.nl profiel. Je profiel op Zoekbijbaan.nl is dus ook weg.

 

 5. Privacy

Hoe gaat Bijbaantje.nl om met mijn persoonlijke gegevens?

Al jouw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld. Jouw privacy is voor ons namelijk erg belangrijk.

Je gegevens worden alleen gebruikt om je nieuwe vacatures te sturen, je op de hoogte te stellen van interesse door werkgevers en je de status van je sollicitaties te laten zien. Dit alles doen we om te zorgen dat jij zo snel mogelijk een baantje vindt.

 Lees meer over je privacy in ons Privacy-Statement.

 

6. Overig

Hoe meld ik me af voor de nieuwsbrief?

Onderaan de nieuwsbrief staat een link waarmee je jezelf kunt afmelden voor de nieuwsbrief.

Ook kun je je afmelden voor de nieuwsbrief via de website: log in via Zoekbijbaan.nl op je profielpagina en klik op de knop 'CV bewerken'. Klik vervolgens op het hokje achter 'Nieuwsbrief ontvangen?' en zorg dat het hokje niet aangevinkt staat. Sla vervolgens je CV op.

 

Hoe stop ik het ontvangen van nieuwe vacatures ?

Om het ontvangen van nieuwe vacatures in je mailbox te stoppen log je in via Zoekbijbaan.nl. Klik op de knop 'CV bewerken' en zorg dat het hokje van 'Nieuwe stages of bijbanen ontvangen via e-mail?' uitgevinkt staat. Sla vervolgens je CV op.

7. Stel ons je vraag

Heb je een andere vraag?

Mail ons dan gerust: Info@Bijbaantje.nl

Je kunt ook gebruik maken van ons reactieformulier.
 
 

Bijbaantje.nl is onderdeel van Melon Media netwerk

Zoekbijbaan.nl | Stagemotor.nl | Zoekvakantiewerk.nl | Zoekoppas.nl | Kamersonline.nl | Stagetips.nl

© 2020 • KvK nr: 24309347